אחד על אחד עם האדריכל רון גרינברג על עיצוב הקמפוס החדש של בנק לאומי

משרד א.ר.גרינברג אדריכלים בע"מ, בניהולו של אדריכל רון גרינברג, מספר על עיצוב קמפוס בנק לאומי

משרדו של גרינברג, עוסק באדריכלות בניין ועיצוב פנים מתקדם ומתמחה בתכנון משרדים, בנקים מסחריים, חב' פיננסיות, חב' הייטק, אולמות תצוגה לרכב, מרכזי קניות ותכנון עבור משרדי וגופי ממשלה שונים וכן תכנון מבנים רבים בישראל. כמו כן המשרד מתמחה בבניית זהות תאגידית לחברות עסקיות רבות בישראל.


קמפוס בנק לאומי החדש

הפרויקט הינו בניין אחד מתוך ארבעה, אשר מהווים את הקמפוס החדש של בנק לאומי בקש"ב לוד, שתוכנן כולו ע"י משרד משה צור אדריכלים, ומשרדי א.ר.גרינברג אדריכלים היו אמונים על תכנון עיצוב הפנים. זהו הבניין השני בסדרה (הראשון נבנה לפני עשור), שלאחריו יקומו עוד שניים. היקף הבניין השני הוא 6,500 מ"ר הפרוסים על פני 6 קומות ומיועד לשרת סה"כ כ-500 עובדים.


ההשראה לעיצוב ותכנון הפרויקט

ההשראה העיצובית לתכנון החלל הייתה יצירת קמפוס מודרני, שמיישר קו עם סביבות העבודה העכשוויות. יצירת סביבת עבודה המבוססת על Open Space צבעוני, חם, מזמין המאפשר לעובד עבודת צוות מחד ופינות אישיות לעבודה יחידנית מאידך.


מה למעשה היה האתגר בעיצוב הפרויקט?

הפרויקט אתגר אותנו באופן משמעותי הואיל והוא מהווה פיילוט לקמפוס כולו, שכן זו הפעם הראשונה שעובדי בנק לאומי עוברים מישיבה בחללים סגורים לישיבה בבנצ'ים- Open Space. מדובר בתהליך שגובש יחד עם הנהלת הבנק הבכירה ובשיתוף ועד העובדים.


כיצד יישמתם את השינוי המשמעותי מבחינת עובדי הבנק?

סימנו לעצמנו כמה מטרות אותם רצינו להשיג באמצעות העיצוב:

  • להכניס לבנק תפיסת חלל שונה מזו שהייתה נהוגה עד כה, והתאפיינה בחללי עבודה מונו כרומטיים וסגורים.
  • לייצר תקשורת ועבודת צוות בעמדות Open Space באקוסטיקה מירבית.
  • לייצר גמישות תכנונית שתאפשר שינויי פרוגרמה עתידיים.
  • לייצר סביבת עבודה דינאמית, צבעונית, ערכית, פונקציונלית, אסתטית ומזמינה.

סביבות עבודה וחלוקת חלל

תפיסת התכנון העקרונית לכל אחת מקומות הבניין, הייתה לייצר עמדות Open Space (בנצ'ים) במקום חדרים סגורים, וכסביבה תומכת להם לייצר חללים ציבוריים פתוחים וסגורים, קטנים וגדולים – חדרי ישיבות, חדרי 1X1, מיקום התכנסות ציוותי (מיני אמפי) לטובת ישיבות, שיחות אישיות, מינגלינג, מנוחה, סיעור מוחות, Collaboration, אירועים וכדו'.

בנוסף לכך, תוכננה בכל קומה קפיטריה בסגנון בית קפה/דיינר, המשמשת הן לאוכל והן למפגשי עבודה או מפגשים חברתיים במהלך היום.


בחירה במחיצות מבית אינובייט והתאמתן לחלל

יחד עם חברת אינובייט פותחו מחיצות הפרדה ייחודיות, הממוקמות לאורך המסדרונות ומצניעות את עמדות ה-Open Space. המחיצות הן שילוב של מתכת שחורה ונגרות מעודנת בגיאומטריה אלכסונית, היוצרת זרימה ודינאמיות במסדרונות והן כוללות בצד הפנימי לוח כתיבה מחיק ומגנטי ומשמשות גם כיחידת מעבר נגישה לכבילה ותקשורת.

בנוסף למחיצות מסגרות אלו ,סיפקה חברת אינובייט לפרויקט את כל מחיצות הרצפה תקרה בחזיתות המשרדים, והחללים הסגורים תוך שילוב אלמנטים מפורניר אלון, התואמים את מחיצות המסגרות.


מילה לסיום:

בסופו של התהליך הביעו עובדי הבנק וההנהלה את שביעות רצונם והנאתם מהפרויקט, מן האווירה, הצבעוניות, הערכיות והיצירתיות שהוטמעו בו, ומחוויית העבודה בחלל דינאמי ומושקע שכזה.

קרדיטים:

Innovate: מחיצות מסגרות ומחיצות רצפה תקרה

אדריכלות: א.ר. גרינברג אדריכלים בע"מ 

צוות התכנון: רון גרינברג, נופר עלי נטל, אורטל קרן

קבלן: רום גבס חיפוי וקירוי

מנהל פרויקט: האחים מרגולין

צילום: עמית גושר