אחד על אחד עם האדריכלית ורד גינדי

האדריכלית ורד גינדי בשיחה מרתקת על האתגרים ושלבי התכנון בעיצוב משרדי AVANTIS 

גינדי סטודיו מונה כ-15 אדריכלים ומעצבים מוכשרים ומתמחה בתכנון ועיצוב של סביבות עבודה מתקדמות. המשרד עובד בטכנולוגיה המתקדמת ביותר מבחינת תוכנות ושימוש בחומרים, דוגל בחדשנות ובעיצוב מותאם לקוח, וממציא את עצמו מחדש בכל פרוייקט ופרוייקט.


היקף הפרוייקט:

1,800 מ"ר  באחת מקומות הפנטהאוז במגדל אמות אטריום הממוקם בבורסה ברמת גן. מדובר בבניין חכם בעל מעטפת כפולה המספקת שמירה על Eco - System, חסכון באנרגיה, טמפרטורה קבועה ושליטה על אור וצל.


ספרי לנו על האתגרים שעמדו בפניכם בשלבי תכנון הפרוייקט:

חברת AVANTIS כוללת למעשה 3 חברות שונות. האתגר המרכזי היה יצירת סביבת עבודה הומוגנית עבור שלושתן.

אתגר נוסף הוא שינוי סביבת העבודה המוכרת, חברת AVANTIS הייתה רגילה לעבוד בחדרים והמעבר לשיטת העבודה של אופן ספייס הוא אף פעם אינו קל לחברות, ומייצר חששות בהיבטים של פרטיות, אקוסטיקה ועוד.

באופן כללי יותר, הדינמיות באורך חיי חברות ההיי טק, בהן לא ניתן לתכנן ל-10 שנים קדימה אלא לשנתיים- שלוש במקרה הטוב, דורש מאיתנו יצירת גמישות והתאמה לסביבות עבודה משתנות.


היישום והקונספט העיצובי שנבחר:

עצבנו משרד כך ש- 60% ממנו הם שטחי עבודה ו- 40% הם שטחים ציבוריים, הכוללים חדרי ישיבות, קפיטריה נרחבת ואזורים רבים של שיתופי פעולה וסיעור מוחות. אחד הדברים החשובים לחברות טכנולוגיית הוא יצירת חללים נרחבים למפגשים בין צוותים, שיתופי פעולה והפריה הדדית.

הבידול בין 3 החברות מתבטא בצבעוניות בו כל חברה מקבלת בחלל. הגבולות שיצרנו די מטושטשים, על מנת שאפשר יהיה בעתיד  למזג בקלות בין החברות השונות במשרדים במידת הצורך.

העובדים ישובים בפורמט של "שכונות", כאשר בכל "שכונה" ישובים 6 אנשים ובין השכונות מפרידות מחיצות בלגיות שונות ומחיצות הכוללות לוח מחיק, זכוכיות סבתא וזכוכיות חלקות. כך לכל קבוצה אופי שונה המתבטא גם בשטיחים בגוונים שונים ותאורה שונה.

מבחינת המעבר ל- Open Space, הרגע בו מנכ"ל החברה הצהיר שגם הוא מתכנן לשבת כך, עשה לנו את החיים הרבה יותר קלים.

חדרים סגורים בוצעו רק כחדרי ישיבות קטנים כגדולים, פורמליים וא-פורמליים, אשר נתחמו במחיצות רצפה תקרה ונתנו פתרון להתכנסויות פרטיות ושקטות יותר.


ייחודיות הפרוייקט:

עשינו שימוש רב בחומרים טבעיים כמו: עץ , זכוכית, טקסטילים ובדים. נעשה אף שימוש נרחב בגרפיקה הודות לעבודה פנטסטית של המעצב צבי לוין.

החללים הציבוריים הם כאמור חלק מהותי מאוד כיום בסביבת העבודה של חברות היי טק ואנחנו כללנו כמה חללים ייחודים -חלל המטבח שעוצב כמו תחנת מטרו צרפתית עם קרמיקה על כל הקירות ודיינרים בהם ניתן לאכול צהריים וגם לקיים ישיבות.

יצרנו "חדר חושך" ובו לוח וגירים והוא אידאלי למפגשים מפרים וכתיבת רעיונות.

הפינה האהובה עלי בפרוייקט היא פינת האסקייפ  -  מדובר חלל שנכנסים אליו דרך פתח עץ כמעין מערה המובילה לחלל הממוקם על גשר הפונה לים. החלל כולל ספסל בר, מקרר וינטג' וברז בירה ומהווה כאזור "זן" לעבודה פרטנית ושקטה באווירה אחרת.


מילה לסיום:

בסופו של דבר אנחנו מעצבים עבור משתמשי הקצה – העובדים. אנחנו מכוונים את הרעיונות שלנו בעיצוב עבור חתך גילאים ופרסונות ספציפיות. לגלות בסיומו של פרוייקט שהשימוש בחללים אותם יצרנו הוא בדיוק כפי שתכננו אותו, גורם לנו להרבה מאוד נחת.

להבדיל מפרוייקטים אחרים שלעתים בדיעבד אולי אפשר היה לעשות משהו אחרת, בפרוייקט הזה לא הייתי עושה שום דבר שונה, הוא תפור היטב לצרכים עליהם התבקשנו לענות.

קרדיטים:

משרד אדריכלים: גינדי סטודיו | מעצבת אחראית: דנה אברמסון

קבלן: יניב הנדסה | מנהל פרוייקט מטעם לקוח: גלעד אקסלרוד | ניהול ופיקוח: עומר וייץ וגבע רוזנבאום

מחיצות רצפה-תקרה: אינובייט

צלם: עוזי פורת