אחד על אחד עם מעצבת הפנים חגית נדרי

מעצבת הפנים חגית נדרי על עיצוב משרדי JIVY GROUP

המשרד חגית נדרי-עיצוב פנים עוסק בתכנון ועיצוב פנים של פרויקטים פרטיים, ציבוריים ומסחריים, ומתמחה בתכנון ועיצוב משרדים. המשרד מתנהל באופן עצמאי וכן עם אנשי מקצוע מתחום האדריכלות, עיצוב הפנים והעיצוב הגרפי.


הפרוייקט:

חברת JIVY GROUP – קבוצה יזמית המתמחה בהקמה ומימון של קבוצות הזנק.

המשרדים החדשים של החברה משתרעים על 850  מ"ר המאכלסים כ-76 עובדים וממוקמים בהרצליה פיתוח.


ספרי לנו על ההשראה העיצובית שלך בפרוייקט:

ההשראה לעיצוב , הפרוייקט התקבלה מסדרת מפגשים עם הבעלים, ושהות במשרדים הקודמים של החברה-שילוב של הגדרת פרוגרמה הנגזרת מתוך הצרכים הברורים שאותן ניתן להגדיר במילים וצרכים שנבעו מתוך תחושתי את העובדים והתנהלותם. ההגעה למשרדים, המפגש עם העובדים וצפייה בהתנהלות שלהם בחלל, עזרו לי להבין המרקם האנושי והצרכים המתבקשים ולחוש את ה"וויב" וה- DNA של החברה. בכלל בכל פרוייקט אליו אני ניגשת יש אנרגיה מסוימת שניתן לחוש באמצעות התבוננות בסביבת העבודה והקשבה   למקצבים הנרקמים בחברה (דרך שיחות בין העובדים,שפת גוף וכדומה). בד"כ האנרגיה הזו מהווה עבורי קו מנחה והשראה ליצירה. בפרויקט זה זיהיתי  שיתופיות גדולה מאוד בין העובדים והמחלקות ושימת דגש על הפן החברתי-משחקי.

צבעוניות החלל לקוחה מתוך התייחסות ל לוגו החברה והתחושה שהתקבלה במפגש עם העובדים. מדובר  בחברה צעירה ששמה דגש על הפעילויות החברתיות המשותפות שבין העובדים-היה ברור לי שדרוש מרחב נעים ושמח שמאפשר יצירתיות ומשחקיות שאגב זהו גם הכח ה"מזניק" שמתחבר לעיסוק של החברה (חופש היצירה מאפשר את הזינוק קדימה ולמעלה).. היה לי חשוב לייצר תחושה ביתית, דינמית וחיה שמשלבת יצירתיות ומשחקיות ועם זאת עדיין שומרת על קווים ברורים שהחללים הם חללי עבודה ולא רק "פאן". 


היישום והקונספט העיצובי שנבחר:

צרכי החברה והאנרגיה של העובדים התוו קו מנחה של עיצוב בעל שיתופיות גבוהה בין המחלקות, בו נשמרת אופציה תמידית של תקשורת ביניהם. בנוסף, היתה שימת דגש על כניסה של אור טבעי לחלל, בהתאם לכך מרבית סביבות העבודה אינן מופרדות זו מזו, או שיש ביניהן הפרדה מינימליסטית עם מחיצות דקורטיביות אווריריות שתכננתי במיוחד / מחיצות שקופות. רוב שטחי העבודה בחלל הן אופן ספייס ולמעשה אין חדרים פרטיים, למעט עבור מנהלי מחלקה נמצאים בחדר פרטי שגם הוא שקוף ונמצא בשטח המחלקה.

השיתופיות הגבוהה באה  לידי ביטוי גם בכל מה שקשור לחללים הציבוריים, שהם פחות או יותר הלב של החברה. המטבח למעשה משמש מקום המפגש העיקרי ומתקיימות בו פעילויות חברתיות על בסיס יומיומי. לכן יצרתי את החלל השיתופי שהוא כמו חדר ישיבות ענק שכולם יכולים להתכנס בו, החלל כולל את אזור המטבח וגם אזור ה"משחקים". מדובר בחלל גדול שמאגד את כלל העובדים להרצאות ושיתופי מצגות בין היתר.

כחלק מהגדרת הפרוגרמה  נדרשו חללים המאפשרים פגישות א-פורמליות וגם משמשים את העובדים בארוחות הצהריים ביומיום, עבור זה  תכננתי שני "בוטים" שנמצאים כל אחד בצד אחר של המשרד בכדי לשמש את כל המחלקות.


ייחודיות הפרוייקט:

בפרוייקט נעשה שימוש בעבודת נגרות משמעותית והיא מהווה כמו חוט מקשר בין כל המרכיבים העיצוביים של המשרד. 

תחום העיסוק המשויך לשוק ההון ולגרפים, הוא מעין מוטיב שליווה את הפרוייקט ובא לידי ביטוי בצורה בולטת ומשמעותית בעבודת הנגרות. אפשר לראות בחלל המרכזי חיפוי עם צורות גיאומטריות, המתכתבות עם לוגו החברה, ושימוש בקווים האלכסוניים אשר שימש כמעין פאטרן חוזר בכל עבודת הנגרות ומסמל את ה"פולסים" שקיימים גם בלוגו החברה.

הפאטרן הזה שימש אותי לכל אורך הדרך ושזרתי אותו במספר אלמנטים מובילים בחלל. אחד מחדרי הישיבות משמש כחלל דו שימושי ובעת הצורך נערכים בו צילומים, לכן תיכננתי שולחן שמתפצל ל-2 על גלגלים ומאפשר בצורה מאוד פשוטה פירוק והזזה בכדי להפוך בזריזות את חדר הישיבות לחדר צילום.



ירידה לפרטים:

יש לי אהבה מיוחדת לחומר ופרטים, אני משקיעה זמן רב בבחירת חומרים, תכנונם והתאמתם לפרויקט המסוים ואופיו. ההרמוניה שבין כלל החומרים חשובה לי, מהמחיצות עם הפרופילים הדקים היוצרים קווי מסגרת עדינים , דלתות שנראות כמו מחזיקות את עצמן המשלבות גוונים דומיננטיים, שילוב  של השטיח העשיר והמגוון ובו פטרן של חלוקי נחל ופרקט העץ  ועד לכלל פריטי הנגרות המחפים  קירות, "בוטים" וכמו כן שולחנות ייחודיים ושידות דו צדדיות שהן גם מחיצות דקורטיביות שתוכננו במיוחד ומשלבים אף הם את נגיעות צבע הדומיננטיות.


קרדיטים:

Innovate:

מחיצות רצפה תקרה דגם HORIZON, חברת MAARS

שטיח אריחים Human Nature , חברת INTERFACE

פרקט אלון תלת שכבתי פישבון

נגריית Innovate:

נגרות מטבח, שולחנות ישיבות, "בוטים" וחיפויי קירות, ספירות וארונות, דלפקים.

פיקוח: בני שרפשטיין

קבלן: שבט בינימין – רונן טל

צילום: עוזי פורת