אחד על אחד עם האדריכלית מאיה אלעזר

האדריכלית מאיה אלעזר על עיצוב משרדי Fundbox

משרדה של מאיה אלעזר מתמחה בתכנון ועיצוב של משרדים וסביבות עבודה, תכנון ועיצוב עכשווי לחלל וסביבתו מתוך מחשבה על המשתמש.


הפרויקט:

חברת Fundbox היא סטארט-אפ ישראלי שהוקם ב-2012. משרדיה ממוקמים בסן פרנסיסקו ומרכז הפיתוח שלה ממוקם בתל אביב וכולל 80 עובדים. משרדי החברה בתל אביב משתרעים על פני קומה שלמה בשטח של כ-1000 מ"ר, במגדל דיסקונט יהודה הלוי פינת הרצל בתל אביב. הקומה שתוכננה ממוקמת בקומה ה-20 בבניין, עם נוף תל אביבי מדהים אשר נשקף מכל פינה בחלל. 


מה הייתה ההשראה לעיצוב ותכנון הפרויקט?

כשהתחלתי לתכנן, חשבתי על רחוב. כשהולכים לאורך הרחוב הזה, בכל צד ובכל פינה יש התרחשויות ומתגלים דברים חדשים.


על הייחודיות והחומרים אשר נעשו בהם שימוש בפרויקט:

ניצלנו את הגובה הטבעי של הקומה ע"י השארת תקרה עם מערכות חשופות.

באלמנטים הקבועים כמו רצפה, תקרה, מחיצות וקירות עשינו שימוש בחומרים טבעיים וקלאסיים כמו: עץ, בטון וברזל. הצבע והטקסטורה מתבטאים בריהוט של פינות הישיבה, בשטיחים ובבדים. כמו כן עשינו שימוש רב בצמחיה .

החללים הציבוריים תופסים חלק גדול מאוד מהחלל. באזורים הללו ניתנה מחשבה רבה לבחירת הריהוט, השטיחים, הכריות והצבעים כדי ליצור אווירה ביתית ונעימה.


האתגרים אשר ליוו את הפרויקט:

לא התקבלה מהלקוח פרוגראמה סגורה. ידענו שיש צורך ב-80 עמדות עבודה, חדרי ישיבות בגדלים שונים ומקומות מפגש לעבודה בצורה אלטרנטיבית/א-פורמאלית. מלבד זאת, ניתנה לנו יד חופשית כמעט להחליט איך יתוכננו שאר השטחים והשימושים בהם.



סוגי השטחים בחלל:

התוכנית בנויה מכמה מתחמי עבודה בצורת ״Open Space״ ההפרדה בין החללים היא באמצעות ספריות, פינות ישיבה וחדרים סגורים.

בחלל יש מספר רב של חדרי ישיבות – חלקם סטנדרטיים, אחרים בצורת "בתים" ומתאפיינים בריהוט לא פורמלי בתצורות מגוונות. חללים אלו מאפשרים פרטיות ועבודה בסביבה שקטה ולא קונבנציונלית. לכל "בית" כזה יצרנו עולם משל עצמו. הדבר מאפשר לכל עובד למצוא את המקום המועדף עליו לעבודה ואת צורת העבודה המועדפת עליו.

לב המשרד הוא הקפיטריה דבר שמאפיין מאוד את חברת Fundbox. הרבה מתרחש שם ולאורך כל היום, לכן היא קיבלה את המקום הטוב ביותר בחלל – החזית המערבית עם הנוף אל הים. גם במטבח יצרנו מספר תצורות מפגש שונות (שולחנות אוכל, בר וספה דו צדדית).


המחיצות בחלל:

כחלק מרעיון הרחוב שממנו יצאנו לתכנון, החדרים הפנימיים הצמודים לגרעין נבנו בצורת בתים עם גג משופע בחיפוי עץ חיצוני, כל אחד מהם רוהט ועוצב בצורה שונה. בחזיתות "הבתים" שולבו מחיצות ודלתות זכוכית של אינובייט, היה חשוב לנו שיבוצע פרופיל דק ומנימליסטי שיגרום לדלת להראות כמרחפת בתוך הזכוכית, ועם זאת תישמר האקוסטיקה בחלל.

אינובייט ידעו לתת לנו את הפתרון המושלם לכך באמצעות מחיצות GLASSLINE, זכוכית בודדת של חברת MAARS - מחיצה שאפשרה דלת "צפה" בתוך מסגרת זכוכית, ללא תמיכה של קורה עליונה. ברצפות בוצעו שטיחים צבעוניים אשר תורמים גם הם לנראות ולאקוסטיקה.

מחלקת התכנון של אינובייט לוותה אותנו בכל מהלך התכנון והביצוע וידעה לספק פתרונות יצירתיים לדרישות שלנו.


מילה לסיום:

יצרנו משרד שכיף להיות בו: משרד ביתי עם חללים מגוונים שכל אחד יכול למצוא בו את המקום האהוב עליו ולעבוד, עם עוד אנשים או לבד. אנשים מרגישים מאוד בנוח במשרד. לכל עובד יש תא (לוֹקר) משלו לשמירת חפצים אישיים.

כיף לראות בסופו של תהליך את הלקוחות משתמשים בחללים ובמקומות שיצרנו עבורם. לפעמים הם עושים זאת בדרך שלא חשבנו עליה מראש.

בחירה מעניינת הייתה בשמות של חדרי הישיבות: קיים קשר בין שם חדר הישיבות לבין מיקום המשרד (כמו למשל חדר הישיבות לוינסקי).


קרדיטים:

Innovate: מחיצות GLASSLINE, זכוכית בודדת חברת MAARS 

אדריכלות: מאיה אלעזר

סטיילינג: עינת כהן

מנהל פרויקט: יניב קיזרמן

צילום: עוזי פורת