המתכנן והמעצב ערן נעים על עיצוב משרדי N1V

ערן נעים הבעלים של סטודיו EN המתמחה בתכנון ועיצוב של סביבות עבודה

על עיצוב משרדי N1V

הסטודיו, En design, הוקם בשנת ב-2015 ומתמחה בתכנון ועיצוב של מרחבי עבודה, עם דגש על חברות היי טק וסטארט אפים בגדלים ובסגנונות שונים. הסטודיו דוגל בהפיכת כל פרט, כולל הבסיסי והפרקטי ביותר, למעוצב ומתכונן לקבלת עיצוב מושלם לחלל.  


הפרויקט:

חברת N1V היא קרן הון סיכון אשר מונה כ-10 עובדים. שטח הפרויקט הוא כ-400 מ"ר הממוקמים בקומה ה- 46 במגדל מידטאון בתל אביב. 


מה הייתה ההשראה לעיצוב ותכנון הפרויקט?

סביבת העבודה המודרנית היא מאוד מגוונת ושמה את האינדיבידואל במוקד, ולכן היא צריכה להביע אינטרפרטציה בעלת אוריינטציה פרסונלית. כסטודיו אשר עוסק בעיצוב משרדים, השאלה 'מה היא סביבת העבודה האידיאלית?' טבועה במרכז ההוויה שלנו. N1V ביקשה להקים בית חדש לפעילות שלה, הקרן שמה דגש רב על מפגש בין אישי ומאמינה באנשים כמנוע צמיחה מרכזי בכל השקעה שלה, בהתאם לכך המטרה שלנו הייתה ליצור מרחב עבודה המאפשר לאנשים להיפגש ולעבוד בסביבה אידיאלית - אוטופי ככל האפשר.


תוכל לפרט איך הבאתם זאת לידי ביטוי?

היו לנו 3 יעדים או מושגים מרכזים שעניינו אותנו: 

  • יצירת מקום מפגש על כל משמעותיו - חלל שכיף לבוא אליו, חלל המאפשר מספר רב של מפגשים אקראיים או מתוכננים ושהכל קורה בשטח אחד ללא הפרדות. 
  • שקיפות ונגישות - שאפנו לא להפריד את אזורי העבודה מהאזורים הציבוריים, אלא להפך, לטשטש את ההפרדות והגבולות ביניהם, ע"י שימוש בזכוכיות וחומרים טבעיים שיקנו תחושה של זרימה טבעית וחופשית במינימום הפרעות.
  • הים והטבע היו מקורות מאוד משמעותיים עבורנו. בעלי החברה מגיעים מצפון הארץ והם מאוד מחוברים לקרקע, ומצד שני יש לנו משרד בבניין מודרני עם נוף אינסופי של ים. ניסינו ליצור מפגש בין העולמות. זה מתחיל בעבודה של Gradient מהשטיח ההיקפי וממשיך לשימוש חזק בעץ טבעי וכל מה שקורה בין לבין.

היו עוד אתגרים בפרויקט שהזדקקתם למצוא להם פתרון?

קודם כל מדובר על שטח לא מאוד גדול, שצריך לאפשר מצד אחד פונקציות ציבוריות מרובות של מפגשים, ומצד שני לאפשר עבודה אישית בחדרים. החלל לכשעצמו בצורת ר' צרה ויחסית ארוכה, כך שהאתגר היה לאפשר את הפונקציות הללו מבלי לייצר חלל עם הפרדות ולהימנע ממסדרונות. לכן היה חשוב למקם את החלל הציבורי במפגש של 2 הפאות, לעבוד הרבה עם זכוכיות ועם פלטה חומרית וצבעונית עזה, אבל יחסית מצומצמת.



ישנו אלמנט כלשהו שתוכל לציינו כיחודי בתכנון?

המטבח היה אלמנט שהתכנון שלו היה מאוד מורכב. מדובר על מטבח משרדי שצריך לתפקד ביום יום בצורה פרקטית, אבל נוסף על כך, מכיון שמיקומו מרכזי ואינו מוסתר, הייתה חשיבות להנגיש אותו. החלטנו לעשות ממנו תכשיט, מעין אובייקט אלגנטי, שיושב במרכז החלל. לזאת ניתן להוסיף גם את העובדה שהוא שימש להסתרת מעין חדר טכני, דבר שהפך זאת מורכב אפילו יותר עבורינו.

סוגי השטיחים בחלל

השתמשנו בשטיח מדגם NET של INTERFACE - מדובר בשטיח המאפשר מעבר של טקסטורה וצבע ומעלים את העובדה שהוא בנוי מאריחים. זה גם שטיח שבקונספט שלו הוא המפגש של המים עם הקרקע - ולכן עבדנו איתו בגוונים כחולים, במרחב הציבורי הפתוח ובחדרים בגווני אפור.


ספר לנו על הבחירה במוצרים של אינובייט שנעשה בהם שימוש כמו המחיצות הספציפיות, מדוע נבחרו ואיך שולבו בחלל?

כפי שציינתי קודם, הייתה חשיבות על שמירה על פלטה חומרית מאוד מדויקת ומצומצמת. לכן כשהחלטנו על השימוש בעץ אלון, הבנו שגם החזיתות של החדרים חייבות להיות חלק מן השפה העיצובית ושלא ניתן להכניס צבע אחר. לכן, בחרנו במחיצות של חברת Citterio העשויות מפורניר אלון כולל הידיות, וזה היה פשוט מושלם.


מילה לסיום:

אני מאוד גאה בתוצאה, המשרדים של N1V הם חלל שגם כשנכנסים אליו לראשונה מוצפים לפתע בזיכרונות ובמחשבות נוסטלגיות.
התחושה הזו שנוצרת היא מבחינתי סוג של מימוש אמיתי של הגשמת חלום בדרך הטהורה ביותר.


קרדיטים:

Innovate: מחיצות WOOD WALL מבית CITTERIO - לפרטים נוספים

שטיחים מבית INTERFACE 

ריהוט א-פורמלי מבית SANCAL 

אדריכלות: סטודיו ערן נעים en-studio, מעצב אחראי במשרד: מיכאל וולובץ

מיתוג: סטודיו Hube

צילום: יואב פלד